Αρχείο παλαιών οικογενειακών φωτογραφιών Ερμιόνης

Η συγκέντρωση των ασπρόμαυρων παλαιών φωτογραφιών των οικογενειών της Ερμιόνης, στηρίχτηκε στην  ιδέα της Ρίνας Λουμουσιώτη  να δημιουργηθεί ένα επίσημο δημοτικό αρχείο ψηφιακής φωτογραφίας, προσιτό στους απανταχού Ερμιονίτες και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Την προσπάθεια αγκάλιασαν τα  μέλη  της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης:  Αθηνά Μπουκουβάλα, Κική Βεντουρή -Σέρφα και Αγγελική Μαντζαβίνου, ενώ  πολύ  σημαντική ήταν η συνεισφορά  της Γαρυφαλιάς  Δέδε,   μέλος της Πρωτοβουλίας,  έως το 2013.

Άρχισαν τη συγκέντρωση των φωτογραφιών με ευαισθησία και διακριτικότητα και πλήθος Ερμιονίτικων οικογενειών τούς εμπιστεύτηκαν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες.

Η Ερμιόνη, όπως και τα άλλα μέρη του Αργοσαρωνικού είχαν συνεχή επαφή με την πρωτεύουσα, κυρίως με τον Πειραιά, με τα  πολλά φωτογραφεία. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Πειραιάς είναι δημιούργημα, κυρίως των κατοίκων του Αργοσαρωνικού. Ως εκ τούτου δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ερμιόνη, αν και μικρό ναυτικό χωριό, είχε πολλές οικογένειες με αστικό βίο, νοοτροπία και συνήθειες και ως εκ τούτου και οι φωτογραφίες εν πολλοίς, αναδίδουν αυτό το πνεύμα.

Την επιμέλεια και συλλογή των φωτογραφιών που παραδόθηκαν κατά Οικογένειες, την έχει η Ρίνα Λουμουσιώτη και παρακαλείται όποιος θέλει να διαθέσει οικογενειακό παλαιό φωτογραφικό υλικό, ώστε να αναρτηθεί σε ψηφιακή μορφή στο site της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ, να έλθει σε επαφή μαζί της.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αρχείο, όχι μόνο τοπικού ενδιαφέροντος αλλά πανελληνίου.

Δείτε το αρχείο
Δείτε το αρχείο
Δείτε το αρχείο